06:04

1404/04/29

لوگو سایت خبری جاوید

مجله اینترنتی جاوید

نمک و مضرات آن،مصرف روزانه نمک می‌تواند خطرناک باشد

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان این که یک فرد تهرانی به‌طور متوسط حدود ۴ گرم نمک از طریق نان مصرف می‌کند، گفت: مصرف روزانه بیش از ۱۰ گرم نمک می‌تواند زمینه‌ساز بیماری‌های قلبی و عروقی، پوکی استخوان و حتی برخی سرطان‌ها شود.

نمک و مضرات آن،مصرف روزانه نمک می‌تواند خطرناک باشد

خطرات نمک در بدن انسان

نمک و مصرف بیش‌از‌اندازه آن،عبدالرضا نوروزی، با بیان اینکه این سم سفید یکی از مواد غذایی بسیار مهمی است که به‌طور روزانه دریافت می‌شود، اظهار کرد: نمک در عین داشتن آثار فیزیولوژیکی مفید، در صورت مصرف زیاد می‌تواند موجب بروز مشکلات جدی شود و مهم‌ترین مشکلی که این ماده ایجاد می‌کند، در دسته بیماری‌های غیرواگیر قرار می‌گیرد.

وی افزود: علاوه بر نمک، اختلالات وزن نیز از عوامل مهم در بروز این بیماری‌ها هستند اما در این زمینه اهمیت بیشتری دارد. مصرف زیاد آن می‌تواند باعث ایجاد مشکلات استخوانی از جمله پوکی استخوان شود، به‌ویژه در افرادی که به‌دلیل بیماری‌های زمینه‌ای یا مصرف برخی داروها، در معرض این مشکل قرار دارند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به نقش مستقیم مصرف بالا در افزایش فشار خون، تأکید کرد: مصرف روزانه بیش از 10 گرم نمک می‌تواند زمینه‌ساز بیماری‌های قلبی و عروقی، پوکی استخوان و حتی برخی سرطان‌ها شود.

 این متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: مصرف زیاد این سم سفید روند پوکی استخوان را در این افراد تسریع می‌کند. در چند سال اخیر، مشخص شده که مصرف زیاد نمک با برخی سرطان‌ها، از جمله سرطان معده، مرتبط است بنابراین کاهش مصرف نمک یکی از راهکارهای موثر در پیشگیری از این نوع سرطان‌ها محسوب می‌شود.

 نوروزی با اشاره به منابع مصرف زیاد، تصریح کرد: نمکی که دریافت می‌کنیم از دو منبع عمده تأمین می‌شود. بخش عمده آن به‌صورت پنهان و از طریق غذاهای فرآوری‌شده وارد بدن می‌شود. یک فرد تهرانی به‌طور متوسط حدود 4 گرم نمک از طریق نان مصرف می‌کند که این مقدار در صورت شور بودن نان تا 7 گرم در روز افزایش می‌یابد.

وی در ادامه گفت: استاندارد میزان نمک در دوغ حدود یک گرم در هر 100 میلی‌لیتر تعیین شده و به همین ترتیب یک بطری 300 میلی‌لیتری حدود 3 گرم این ماده را دارد. میزان توصیه‌شده مصرف این ماده خوراکی در حال حاضر حدود 5 گرم در روز است و فقط از طریق نان و دوغ، سه گرم از این مقدار تأمین می‌شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران یادآور شد: مطالعات تاریخی نشان می‌دهد که تا حدود 100 سال پیش، مصرف آن به‌مراتب کمتر بوده است. بررسی اسکلت افرادی که 2500 تا 3000 سال پیش زندگی می‌کردند نشان می‌دهد که مصرف آن‌ها کمتر از 2 گرم در روز بوده و حتی در 100 سال گذشته، میانگین مصرف حدود 3 تا 3.5 گرم در روز گزارش شده است.

این مطلب در واحد مجله علمی آموزشی جاوید به رشته تحریر در آمده و شامل قانون کپی رایت
میباشد استفاده از این مطلب چه به صورت رونوشت یا استفاده جزئی و یا موردی فقط با ذکر منبع مجاز میباشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *